Astrid De Vos


Ik ben Astrid De Vos, klinisch psycholoog voor kinderen en jongeren. Ik woon momenteel in Gent maar ik ben opgegroeid in de Vlaamse Ardennen. Ik versterk het team van De Paradijsvogel sinds maart 2021.


Studies

Met reeds een Master in de Logopedische wetenschappen op zak, behaalde ik in juli 2020 met grote onderscheiding mijn Master in de Klinsiche psychologie. Binnen beide opleidingen bleek ik hier liefst te werken met kinderen en jongeren, waardoor ik vooral vertoefde binnen de vakgroep Ontwikkelings-, Persoonlijkheids- en Sociale psychologie. Ik werd door veel kennis en ervaring omringd en maakte mij het ontwikkelingsgerichte denkkader eigen. Ook na mijn studies vind ik het belangrijk op zoek te gaan naar kennis en ervaring, bijvoorbeeld aan de hand van vormingen.

Werkervaring

Mijn motivatie om met kinderen en jongeren te werken, leidde tot een stage binnen het Universitair Centrum Kind & Adolescent. Ik werd opgeleid in het begeleiden van kinderen en jongeren, en hun gezinnen, met uiteenlopende moeilijkheden. Na mijn stage ging ik als klinisch psycholoog aan de slag in Twoape, een kinderpsychiatrisch dagziekenhuis voor crisissituaties. Als psycholoog ben ik gericht op de hulpvraag van het kind of de jongere en zijn of haar gezin en wend ik vooral cognitief gedragstherapeutische methodes aan, afhankelijk van wat past bij de cliƫnt.


 

Erkenning

k ben gecertificeerd lid van de Belgische Federatie van Psychologen (BFP) en van de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen (VVKP).

Ik heb de toelating van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid om het beroep van klinisch psycholoog uit te oefenen onder visumnummer 308196.

Ik ben officieel erkend als psycholoog door de Psychologencommissie:

Hobby's

In mijn vrije tijd hou ik ervan om vrienden en familie op te zoeken en ga ik graag op uitstap. Ook in kleinere kring maak ik het graag gezellig met een tv-, spelletjes- of frietjesavond. Samen met vrienden doe ik aan CrossFit


Contact

Astrid De Vos
Master klinische psychologie
Bel 0491/23 12 44 of mail Astrid@DeParadijsvogel.be