Celeste Demortier


Studies

In juni 2017 studeerde ik met grote onderscheiding af als master in de Klinische Psychologie aan de Universiteit Gent.
De laatste masterjaren van mijn opleiding spitste ik mij vooral toe op kinderen en jongeren, vanuit een gedragstherapeutische of systeemtherapeutische invalshoek met aandacht voor het ontwikkelingsgerichte.
Verder vind ik het belangrijk om mijzelf blijvend bij te scholen via literatuur, studiedagen en vormingen. Ik volg momenteel de meerjarige opleiding PEV Gedragstherapie voor kinderen en jongeren, aan de Universiteit Gent. 

Voortvloeiend uit mijn thesisonderzoek werk ik momenteel ook mee aan een psycho-educatieboekje voor kinderen van ouders met chronische pijn. 

 

Werkervaring

Tijdens mijn opleiding tot klinisch psycholoog liep ik stage op de afdeling Medische Psychologie voor Kinderen en Jongeren van het UZ Gent. 
Na mijn afstuderen startte ik als pedagogisch co√∂rdinator bij Campus Maarkedal van vzw Ruyskensveld, een voorziening Bijzondere Jeugdzorg. Mijn job omvatte naast een staffunctie ook de contextbegeleiding van de jongeren. Momenteel werk ik, in hoofdberoep, bij het verbindingsteam van Samen1Plan Gent. 

 

Erkenning

Ik ben gecertificeerd lid van de Belgische Federatie van Psychologen (BFP) en van de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen (VVKP).

Ik heb de toelating van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid om het beroep van klinisch psycholoog uit te oefenen onder visumnummer 262995.

Ik ben officieel erkend als psycholoog door de Psychologencommissie:


Hobby's

Ik ben een echte dierenvriend en natuurmens. Daarnaast hou ik van nieuwe zaken ontdekken, zowel dicht bij huis als op reis. In mijn vrije tijd zet ik me graag in als vrijwilliger. Zo bezorgde ik kinderen een leuke tijd tijdens speelpleinwerking of kampen. Ook stond ik in voor het socialisatieproces van katten in het dierenasiel te Gent.

Verder kan je me vaak vinden terwijl ik rond snuister op marktjes, knus in de zetel zit met een boek of gezellig afspreek met vrienden of familie. Ook films en series kan ik steeds smaken.

Contact

Celeste Demortier
Master klinische psychologie, Gedragstherapeute i.o.
Bel 0471 31 77 55 of mail Celeste@DeParadijsvogel.be