Jolien ValkenierIk ben Jolien Valkenier, klinisch psycholoog. Ik ben geboren in Geraardsbergen, opgegroeid in Ninove en woon nu met mijn vriend in Evergem. Sinds september 2019 startte ik in De Paradijsvogel.


Studies

Ik studeerde af als Master in de Klinische Psychologie in juli 2015. Doorheen mijn masterjaren en stage richtte ik mij steeds meer op kinderen en jongeren vanuit een gedragstherapeutische en oplossingsgerichte visie. Ik deed mijn stage in MFC Spermalie te Brugge op de afdeling voor kinderen en jongeren met een autismespectrumstoornis.

Ik vind het belangrijk mij te blijven bijscholen. Daarom ga ik steeds op zoek naar verscheidene workshops, vormingen en opleidingen om mij in bepaalde visies, principes en denkkaders te vormen.Werkervaring

Na mijn studies startte ik in het Vrij CLB als psychopedagogisch consulent. Momenteel vervul ik mijn hoofdberoep in het Vrij CLB Zuid-Oost-Vlaanderen. Samen met ouders, de leerling zelf en school ga ik op zoek naar een antwoord op vragen omtrent psycho-sociaal functioneren, onderwijsloopbaan en leren en studeren. Dit vanuit een handelingsgericht denkkader waarin er samen doelgericht gewerkt wordt in belang van de leerling.

Ik leg de focus op gedragstherapeutische principes, aangevuld met andere denkkaders om zo een aanbod te kunnen bieden op maat van de cliënt waarin, naast moeilijkheden, ook positieve factoren in betrokken worden en steeds volgens het tempo van de cliënt.

 

Erkenning

Ik ben gecertificeerd lid van de Belgische Federatie van Psychologen (BFP) en van de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen (VVKP).

Ik heb de toelating van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid om het beroep van klinisch psycholoog uit te oefenen onder visumnummer 278202. 

Ik ben officieel erkend als psycholoog door de Psychologencommissie:

Hobby's

Om mij te ontspannen in mijn vrije tijd volg ik dansles. Daarnaast hou ik er van om op stap te gaan met familie en vrienden, wandelen, fietsen, reizen, … Maar evengoed zit ik graag gezellig in de zetel om series en films te kijken.

Contact

Jolien Valkenier
Master klinische psychologie, Rouw- en verliesconsulent, Studiecoach
Bel 0498/52 09 08 of mail Jolien@DeParadijsvogel.be