Delphine Van Lierde


Ik ben Delphine Van Lierde, kinderpsychologe, psychodiagnosticus en gedragstherapeute. Ik ben geboren in Geraardsbergen en woon sinds kort met mijn gezin in Kruishoutem. Ik richtte de praktijk "De Paradijsvogel" op in 2013 (toen nog in Nazareth gevestigd). 


Studies

Ik begon mijn hogere opleiding aan de Universiteit van Gent en behaalde er in 2010 met onderscheiding mijn masterdiploma in de Klinische Psychologie.  Hierna volgde ik een Postgraduaat in de Psychodiagnostiek bij kinderen en jongeren, aan de Lessius Hogeschool (nu: Thomas More) in Antwerpen.  Ik behaalde ook een certificaat LSCI (Life Space Crisis Intervention), een methodiek die inzichten en tips geeft om met agressie bij kinderen en jongeren om te gaan.  Mijn bijkomende meerjarige opleiding in de gedragstherapie voor kinderen en jongeren rondde ik inmiddels af, aan de Universiteit van Gent. Tussendoor ga ik regelmatig naar vormingen, bijscholingen en congressen.  
Zo volgde ik recent een 3-daagse vorming rond 'conflicten tussen ouders na scheiding', een meerdaagse opleiding ACT voor jongeren en een training aan de K.U. Leuven rond 'zelfverwondend gedrag bij jongeren' in het kader van een grootschalig onderzoek (www.zelfverwonding.be). 
 

Werkervaring

Ik liep tijdens mijn masteropleiding stage in een Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning (CKG).  Na mijn afstuderen begon ik te werken in een Centrum Geestelijke Gezondheidszorg (CGG), bij de dienst voor kinderen en jongeren.  Momenteel werk ik, in hoofdberoep, op de kinder- en jongerendienst van CGG Zuid-Oost-Vlaanderen.
 

Erkenning

Ik ben gecertificeerd lid van de Belgische Federatie van Psychologen (BFP), van de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen (VVKP) en van de Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie (VVGT).  

Ik heb de toelating van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid om het beroep van klinisch psycholoog uit te oefenen onder visumnummer 263963. 

Ik ben officieel erkend als psycholoog door de Psychologencommissie
  

Publicatie

In de september 2013-editie van Plus Magazine verscheen een artikel waarvoor ik als psycholoog geïnterviewd werd. U kan dit artikel nalezen via volgende link: OT296-Samenleving-PSYCHO-ok.pdf  

Hobby's

In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig. Een van mijn favoriete bezigheden is bakken (taarten, cupcakes, desserts, ...). Ik naai ook graag en maak bijvoorbeeld cadeautjes voor anderen (knuffeldieren, luiertassen, kleertjes,...) of voor mijn eigen tweeling. Verdere hobby’s zijn naar muziek luisteren, lezen, reizen en de natuur/dieren in het algemeen (bv. bloemetjes planten in de tuin, wandelen, mijn kipjes en kat verzorgen, ...).  
Ik draag ook op vrijwillige basis mijn steentje bij aan de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen (VVKP) door mee te helpen aan de uitbouw van de sociale media (Facebookpagina) en ik engageer me bij de Psychologenkringen van zorgregio's Deinze en Oudenaarde (Bestuurslid in Oudenaarde). 

Contact

Delphine Van Lierde
Coördinator
Master klinische psychologie, Psychodiagnosticus, Gedragstherapeute
Bel 0485 85 11 13 of mail Delphine@DeParadijsvogel.be