Jeroen De Nutte


Ik ben Jeroen De Nutte, kinderpsycholoog, rouw- en verliesconsulent en studiecoach. Ik woon momenteel in het plattelandsdorpje Deftinge, gelegen tussen Geraardsbergen en Zottegem.


Studies

In 2011 studeerde ik met onderscheiding af aan de Universiteit Gent als klinisch psycholoog, waarna ik in het werkveld stapte als kinderpsycholoog. Omdat ik vaak kinderen begeleidde die te maken hadden gekregen met een vorm van verlies, volgde ik in 2014-2015 het postgraduaat 'Rouw- en verliesconsulent' aan de Arteveldehogeschool.

Tot op heden volg ik ook regelmatig bijscholingen en vormingen. Zo specialiseerde ik me de voorbije 2 jaar in het ICF-model (International Classification of Functioning, Disability and Health), dat een integratief beeld van iemand schetst en bijgevolg zowel struikelblokken als sterktes in kaart brengt.

Werkervaring

Tijdens mijn opleiding tot klinisch psycholoog liep ik stage in Centrum voor Ambulante Revalidatie (CAR) Horizon te Geraardsbergen. Aansluitend op mijn stage kon ik aan de slag in Horizon, waar ik tot op heden in hoofdberoep kinderen/jongeren en hun ouders begeleid. Ik baseer me vanuit deze werkervaring en vanuit bijscholingen hoofdzakelijk op gedragstherapeutische principes, aangevuld met principes/idee├źn uit andere therapeutische visies.
 

Erkenning

k ben gecertificeerd lid van de Belgische Federatie van Psychologen (BFP) en van de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen (VVKP).

Ik heb de toelating van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid om het beroep van klinisch psycholoog uit te oefenen onder visumnummer 264749.

Ik ben officieel erkend als psycholoog door de PsychologencommissieHobby's

In mijn vrije tijd doe ik het liefst aan sport. Ik doe recreatief aan duatlon en triatlon, maar ook voor andere sporten als voetbal, badminton, ... ben ik te vinden.

Ik hou ook van wandelen in de natuur, TV kijken, muziek beluisteren en reizen.

Contact

Jeroen De Nutte
Master klinische psychologie, Rouw- en verliesconsulent, Studiecoach
Bel 0476 91 60 79 of mail Jeroen@DeParadijsvogel.be