Merel Mahieu


Ik ben Merel Mahieu, Master in de klinische psychologie. Ik vervolledig het Paradijsvogelteam sinds december 2021. 

Studies

Ik begon in 2016 mijn opleiding klinische psychologie aan de Ugent. Ik behaalde in juli 2021 mijn masterdiploma in de Klinische Psychologie aan de UGent. Doorheen mijn opleiding had ik affiniteiten gekregen met de doelgroep kinderen en jongeren. Zo volgde ik keuzevakken en workshops die hierbij aansluiten. Blijvende bijscholing is voor mij heel belangrijk om te blijven voldoen aan de noden van de hulpvragers, alsook om te blijven groeien als persoon. Zo volg ik de kortdurende opleiding (tien dagen) Kindertherapie en begeleiding (Psy10), alsook de speltherapie opleiding van Tine Maeyens (Psy10). Daarnaast nam ik deel aan de 3-daagse vorming “AutismeCentraalMethodiek: (rand)normale begaafdheid”.

Ik begon in 2016 mijn opleiding klinische psychologie aan de Ugent. Ik behaalde in juli 2021 mijn masterdiploma in de Klinische Psychologie aan de UGent. Doorheen mijn opleiding had ik affiniteiten gekregen met de doelgroep kinderen en jongeren. Zo volgde ik keuzevakken en workshops die hierbij aansluiten. Blijvende bijscholing is voor mij heel belangrijk om te blijven voldoen aan de noden van de hulpvragers, alsook om te blijven groeien als persoon. 

Zo volgde ik de kortdurende opleiding (tien dagen) Kindertherapie en begeleiding (Psy10), alsook de speltherapie opleiding van Tine Maeyens (Psy10). Daarnaast nam ik deel aan de 3-daagse vorming “AutismeCentraalMethodiek: (rand)normale begaafdheid”. Ik volgde ook bijscholing in Attachment Based Family Therapy: ABFT training level 1 – Vierdaagse introductieworkshop (KULeuven) en Middle Childhood Attachment-based Family Therapy - Driedaagse workshop (KULeuven). Ook deze vormingen kan ik aan mijn portfolio toevoegen: Conflictueus ouderschap na scheiding en in nieuw samengestelde gezinnen (Interactie-Academie), Focussen niveau 1 + niveau 2 (Impuls vzw), Houvast bieden in de storm: ruimte bieden aan kinderen en jongeren van wie de ouders in een (hoog)conflictscheiding zitten (Vanessa Maes) en Sandplay - 3-daagse opleiding (Labyrint)

Ik volg momenteel het meerjarige Postgraduaat cliëntgerichte psychotherapie: kinderen en jongeren (KULeuven - Focus On Emotion). 

 

Werkervaring

Ik werk sinds mijn afstuderen als zelfstandig klinisch psycholoog, met een ontwikkelingsgericht kader. Dit vul ik aan met gedragstherapeutische en speltherapeutische technieken, afhankelijk van de noden van de cliënt. Daarnaast werk ik met de Co.D.A.E-behandelstructuur (gerichtheid op conflict, dynamiek, attitude en evolutie) van Tine Maeyens

 

Erkenning

Ik ben gecertificeerd lid van de Belgische Federatie van Psychologen (BFP), van de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen (VVKP) en van de Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie (VVGT).  

Ik heb de toelating van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid om het beroep van klinisch psycholoog uit te oefenen onder visumnummer 337835.

Ik ben officieel erkend als psycholoog door de Psychologencommissie:

 

Hobby's

In mijn vrije tijd vertoef ik me graag in de natuur, zo ga ik vaak gaan wandelen. Ook lees ik graag en ben ik ook af en toe creatief bezig met juweeltjes te maken.


Contact

Merel Mahieu
Master klinische psychologie
Bel 0475/88.56.81 of mail Merel@DeParadijsvogel.be