Sophie Hoogberghs


Ik ben Sophie Hooyberghs, kinder- en jongerenpsycholoog, en vervoeg sinds september 2023 het Paradijsvogelteam.


Ik hou enorm van de natuur en reizen en daarom maakte ik na mijn studies een lange reis naar
Nieuw-Zeeland.Studies

In 2020 studeerde ik af als klinisch psycholoog aan de Vrije Universiteit Brussel. Tijdens mijn opleiding heb ik ervoor gekozen om mij vooral te focussen op kinderen en jongeren, door keuzevakken gericht op deze doelgroep te volgen. Ik ben een leergierig persoon en vind het ook belangrijk om mij bij te scholen. Dit met als doel de kinderen en jongeren zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.
In 2021 heb ik de workshop ‘praten’ met kinderen: spelen, spreken en doen, bij de Interactie-Academie gevolgd.
In 2022 heb ik een ACT4Kids opleiding gevolgd. Dit is Acceptance en Commitment therapy voor kinderen. Deze therapie heeft als doel kinderen te leren om de dingen te doen die ze graag doen en om te gaan met moeilijkheden die ze tegenkomen.
In oktober 2023 zal ik starten met een Postgraduaat in de psychotherapie: Integratieve opleiding in de experiëntiële en cognitieve gedragstherapie voor kinderen en jongeren (Universiteit van Antwerpen).

Werkervaring

Tijdens mijn studies liep ik stage bij de Universitaire Kinder- en Jeugdpsychiatrie Antwerpen. Dit op de zorgeenheid internaliserende stoornissen bij Adolescenten. Daarnaast werkte ik als studentenjob ook bij het Huis van Het Kind in Hoboken en Wilrijk.
Na mijn studies ben ik aan de slag gegaan als klinisch psycholoog binnen het buitengewoon onderwijs. Eerst als beleidsmedewerker bij de leerexpert in Antwerpen met type basisaanbod en type 9. Momenteel werk ik halftijds als psycholoog bij BuBaO Sint-Gregorius in Gentbrugge. Hier begeleid ik kinderen individueel, met doelgroep type basisaanbod, type 4, type 3 en type 9.
 

Erkenning

Ik heb de toelating van de Federale overheidsdienst Volksgezondheid om het beroep van klinisch
psycholoog uit te oefenen onder het visumnummer: 319170

Ik ben officieel erkend als psycholoog door de psychologencommissie.Contact

Sophie Hooyberghs
Master in de Psychologische Wetenschappen
Bel 0456 66 01 34 of mail Sophie@DeParadijsvogel.be